2013. június 10., hétfő

A quilling azaz papírcsík technika alapjai

Ebben a bejegyzésben a quilling technikát szeretném bemutatni mindazoknak, akik még nem ismerik, bár én sem ismerem még annyira jól, így, aki tud még hozzátenni azt szívesen veszem!
















Először is amire szükségünk lesz:

Papírcsíkok
Ezeket hobbi boltokban beszerezhetitek vagy iratmegsemmisítővel feldarabolhatjátok a színes vagy origami papírt illetve ollóval fel is vagdoshatjátok!
A quilling papírok általában több szélességben léteznek 3 mm-es szélességtől és 37 cm hosszúak, de ragasztással hosszabbíthatjuk is!











Sodrórúd:
Ezzel fogjuk a papírcsíkokat feltekerni!
Hobbi boltokban ez is beszerezhető, de megoldható házilag fogpiszkálóból is!
Vágjuk le az egyik oldalon a fogpiszkáló hegyes végét, majd kb. 1 cm hosszan egy sniccerrel hosszában a közepén vágjuk be végül a vágás után cellux-al tekerjük párszor körbe!

Ragasztó:
A ragasztáshoz használjunk vízzel hígítható hobbiragasztót vagy sima papírragasztót, de utóbbival számolni kell arra, hogy az sűrűsödik!












És most nézzük az alapmintákat:

A quilling elemekhez a papírcsíkokat szorosan feltekerjük a sodrórúdra, majd lazábbra engedve kezünkkel formázzuk azokat!
A papírcsíkok végeit pedig ragasztjuk!

















Vannak olyan elemek, amelyekhez a a quilling alapot nem csak az egyik oldalról kezdjük el tekerni, hanem mindkét végéről a papírcsík feléig feltekerjük!
Itt már szerepelnek kicsit bonyolultabb minták is!

Több színű mintákat is készíthetünk több különböző színű papírcsík összeragasztásával!



















Remélem sikerült minden fontos információt érintenem! :)

2 megjegyzés:

  1. nagyon örülök ennek a teknikának nagyon sokszinü és fantázia dús tetszik hogy variálhatok a színek,és formák, bár nem könnyű de kis gyakorlással elsajátithatoó, köszönöm,

    VálaszTörlés
  2. nagyon örülök ennek a teknikának nagyon sokszinü és fantázia dús tetszik hogy variálhatok a színek,és formák, bár nem könnyű de kis gyakorlással elsajátithatoó, köszönöm,

    VálaszTörlés